Poolse schansspringers domineren teamwedstrijd Klingenthal

De Poolse schansspringers verkeren in uitstekende vorm. Zaterdag stond tijdens de World Cup in Klingenthal de landenwedstrijd op het programma en daar waren de Polen de dominante ploeg.

Vooral Maciej Kot en dubbel olympisch kampioen Kamil Stoch waren een klasse apart. In de wedstrijd werden in totaal 68 sprongen gedaan en alleen de Sloveense tiener Domen Prevc was met zijn tweede sprong beter dan Kot en Stoch. Doordat Piotr Zyla en Dawid Kubacki in degelijke vorm verkeerden konden de Polen de wedstrijd met een grote voorsprong in hun voordeel beslissen. 

De strijd om de tweede plek was wel spannend. Markus Eisenbichler, Andreas Wellinger, Richard Freitag en Severin Freund slaagden er namens Duitsland met moeite in om het Oostenrijkse kwartet - Michael Hayböck, Stefan Kraft, Andreas Kofler en Manuel Fettner - van zich af te houden. Noorwegen eindigde op forse achterstand als vierde, voor Slovenië.

In het Noorse Lillehammer sprongen de vrouwen weer in de World Cup en net als vrijdag leverde dat een Japanse dubbelslag op. Sara Takanashi was ruimschoots de beste, voor landgenote Yuki Ito. Jacqueline Seifriedsberger deed het iets beter dan haar Oostenrijkse landgenote Daniela Iraschko-Stolz en pakte de derde plek.