Premier League-kampioen Leicester strijdt tegen degradatie

Leicester City weet na de nederlaag tegen hekkensluiter Sunderland dat het momenteel niets meer dan degradatievoetbal speelt. "Het was overduidelijk een degradatieduel."

Na de 2-1 nederlaag bij Sunderland staat Leicester vijftiende met dertien punten en kan het nog worden ingehaald door een aantal clubs die nog in actie komen. Het verschil met Sunderland, tot vandaag hét lelijke eendje van de Premier League, bedraagt nog maar twee punten.

"Dit is geen goed moment voor ons", zei Ranieri tegenover de BBC. "We wilden de punten hier pakken want het was overduidelijk een degradatiewedstrijd. Zij wonnen, goed gedaan van hen", aldus de Italiaanse trainer.

Het zijn andere tijden in Leicester dat vorig jaar vriend en vijand verbaasde met het landskampioenschap. Ranieri begrijpt dat er nu iets anders wordt gevraagd van hem en zijn mannen. "Ik zei twee, drie weken geleden dat ik altijd achterom kijk. We strijden tegen degradatie en dus moeten we kalm blijven en er samen keihard voor blijven werken. We moeten gewoon hard blijven trainen en erop vertrouwen het omslagpunt er een keer komt", aldus de manager.