Koeman wil de transfermarkt op: "Toe aan verandering"

Ronald Koeman won slechts één van zijn laatste acht wedstrijden met Everton. De oefenmeester hoopt komende winter op versterkingen voor een betere tweede seizoenshelft.

Afgelopen zomer maakte Koeman de overstap van Southampton naar Everton. Na een goede start is er inmiddels wat zand in de motor geraakt en wacht de club na drie wedstrijden weer op een overwinning. Koeman vraagt de supporters van Everton om geduld en hoopt komende winter een goede slag te slaan op de transfermarkt.

Het doel van Koeman is om volgend seizoen met Everton uit te komen in Europa, maar volgens de Nederlander heeft hij daar wel versterkingen voor nodig. "We moeten deze winter en zeker komende zomer veranderingen doorvoeren bij de club", vertelde hij tegenover diverse Engelse media.

"Ik heb er alle vertrouwen in dat we successen gaan beleven bij Everton. Misschien hebben we meer tijd nodig, misschien moeten we meer veranderen in het team, maar misschien moeten we geduld hebben tot volgend seizoen. We kenden een goede start, maar nu hebben we het moeilijk."

Zondag staat het duel met Manchester United op het programma. Koeman hoopt eindelijk weer drie punten te pakken, maar weet dat het een lastig verhaal zal worden. "Het is altijd moeilijk als een ploeg weinig zelfvertrouwen heeft", aldus Koeman.