Biatleet Fourcade ongenaakbaar, ook Dorin Habert de beste

De Franse biatlonploeg heeft bij de World Cup in Östersund een uitstekende dag achter de rug. Zowel bij de mannen als bij de vrouwen werd de zege gepakt op de sprint.

Martin Fourcade vervolgde zijn seizoen met zijn tweede zege uit twee wedstrijden. Op de sprint over 10 kilometer bleef hij bij beide schietbeurten foutloos, wat er vanwege zijn hoge langlaufsnelheid doorgaans al voor zorgt dat hij nauwelijks is te verslaan. De allersnelste langlaufer was hij dit keer niet, die eer ging naar Julian Eberhard. De Oostenrijker was een kleine seconde sneller, maar doordat hij twee schoten mistte moest hij twee strafrondes lopen. Met hulp van zijn ijzersterke langlaufkwaliteiten kwam hij toch nog naar de vijfde plek. 

Het publiek in Östersund stond in de loop van de wedstrijd massaal op de banken voor thuisheld Fredrik Lindström. Hij schoot foutloos, langlaufde prima en wist een mooie tweede plek uit het vuur te slepen. Lindström stootte daarmee de Duitser Benedikt Doll van het podium. Doll, die één misser liet noteren, kwam een halve seconde tekort om te winnen van zijn ploeggenoot Arnd Peiffer, die de derde plek veroverde. 

Marie Dorin Habert kende bij de dames een ijzersterke wedstrijd. De Française schoot niet alleen twee keer foutloos, ze was ook nog eens de allersnelste op de langlaufski's. De Finse Kaisa Mäkäräinen mistte één van de tien schoten, wat haar een strafronde opleverde. Ze was op de schietbaan wel een heel stuk sneller dan Dorin Habert, waardoor ze - geholpen door een bijna gelijke langlauftijd - op slechts elf seconden van de Française op plek twee strandde.

Gabriela Koukalova bleef eveneens foutloos, wat de Tsjechische World Cup-winnares van vorig seizoen de derde plek opleverde. Laura Dahlmeier eindigde met één misser als vierde, waardoor ze na haar winst in de individuele wedstrijd het gele hesje van de World Cup-leidster in bezit houdt.