Aantijgingen adres Ronaldo 'ongefundeerd'

De beschuldigingen aan het adres van Cristiano Ronaldo zijn ongegrond. Dit stelt Gestifute, het bedrijf van Jorge Mendes dat een rol zou hebben gespeeld in de belastingfraude.

Mendes behartigt de belangen van Ronaldo, die wordt beschuldigd van belastingfraude. Volgens de berichten heeft Ronaldo sinds 2009 liefst €150 miljoen verborgen gehouden voor de Spaanse belastingdienst. Via Gestifute werd het geld doorgesluisd naar brievenbusfirma's op de Maagdeneilanden.

Gestifute noemt de aantijgingen in een statement 'ongefundeerd'. "Zowel Cristiano Ronaldo als José Mourinho (wiens naam door de berichten eveneens in verband wordt gebracht met belastingfraude, red.) voldoen volledig aan hun fiscale verplichtingen bij de Spaanse en Britse belastingdienst."

"Beiden zijn nog nooit betrokken geweest bij een gerechtelijke procedure met betrekking tot het plegen van een fiscaal delict. Iedere insuatie of beschuldiging aan het adres van Ronaldo of Mourinho zal worden gerapporteerd aan de gerechtelijke autoriteiten en wordt vervolgd."

"Wij handelen altijd met het hoogste niveau van professionaliteit in onze relaties met onze klanten en de autoriteiten in alle landen waar we actief zijn. We zullen niet aarzelen om juridische stappen te nemen om onszelf en onze klanten te verdedigen tegen onjuiste beschuldigingen."