Japanse dubbelslag schansspringen Lillehammer

In het Noorse Lillehammer zijn ook de schansspringsters begonnen aan het World Cup-seizoen. Het leverde een dubbelslag op voor Japan, de zesde keer ooit dat dit gebeurde in de World Cup bij de dames.

De 20-jarige Sara Takanashi ging verder met wat ze in voorgaande jaren zo vaak deed: winnen, het liefst met overmacht. Vorig seizoen won ze bijna alle World Cup-wedstrijden en ze lijkt de zomer goed door te zijn gekomen. In beide sprongen was ze veruit de beste, maar daarachter was het vrij spannend.

Takanashi's 22-jarige landgenote Yuki Ito verzekerde zich met twee stabiele sprongen van de tweede plaats. Het was de zesde keer dat Japan een 1-2'tje bij de dames pakte en opvallend genoeg was het ook de zesde keer dat Takanashi en Ito dat, in die volgorde, voor elkaar kregen. 

De grootste verrassing werd neergezet door de 19-jarige Duitse Anna Rupprecht. De tiener had een twaalfde en veertiende plek vorig seizoen als beste resultaten ooit staan, maar sprong in Lillehammer naar een zeer knappe derde plek. 

Takanashi springt naar de zege in Lillehammer (Bron: YouTube)