Fenomenale Friedrich wint opening bobsleeseizoen

Bobsleeër Francesco Friedrich heeft de eerste wedstrijd van het nieuwe World Cup-seizoen gewonnen. De Duitser was op de olympische baan van Whistler met remmer Thorsten Margis duidelijk de beste in de tweemansbob.

Friedrich sloeg in de eerste run een gaatje van 0,04 seconden naar Won Yun-jong en remmer Seo Young-woo, de Zuid-Koreaanse World Cup-kampioenen van vorig seizoen. Won kende echter een aanzienlijk mindere tweede run, waardoor zijn kans op de zege verdween. Wel hield hij nog de Canadees Justin Kripps van het lijf om zo een derde plek uit het vuur te slepen.

Rico Peter maakte in de tweede run de beste sprong op de ranglijst. De Zwitser stond na de eerste run met remmer Thomas Amrhein nog op de vijfde plek, maar steeg dankzij een zeer sterke afdaling naar plek twee. Aan Friedrich kon helemaal niemand tippen. Met de op één na beste starttijden van het veld zette hij ook in de tweede run de snelste tijd neer, ondanks een grote glijpartij. Het leverde de meervoudig wereldkampioen de zege en dus de leiding in de World Cup op.

De Nederlander Ivo de Bruin stond na de eerste run op de negentiende plek en mocht zo meedoen in de tweede manche. Daarin werd hij gepasseerd door de Monegask Rudy Rinaldi, waardoor De Bruin als twintigste eindigde.