Verstappen wint 'Actie van het Jaar' voor derde keer op rij en slaat dubbelslag

Max Verstappen heeft voor een unieke prestatie gezorgd. De Nederlander won tijdens het gala van wereldautosportbond FIA voor de derde keer op rij de titel voor de beste actie van het jaar. In 2014 kreeg hij de prijs voor een prachtige actie op Antonio Giovinazzi in de Formule 3, vorig jaar leverde de inhaalactie buitenom bij Felipe Nasr op Spa-Francorchamps hem de prijs op. 

Dit jaar kreeg Verstappen de prijs voor zijn fameuze inhaalactie op Nico Rosberg tijdens de Grand Prix van Brazilië. De Nederlander ging daar op de drijfnatte baan van Interlagos buitenom bij de Duitser, wat hem nog voor zijn inhaalrace al op de nodige lof kwam te staan. Internationale autosportfans konden in de afgelopen weken stemmen op diverse inhaalacties en andere manoeuvres, waarbij Verstappen als winnaar uit de bus kwam.

De Nederlandse Red Bull-coureur won daarnaast ook de prijs voor persoonlijkheid van het jaar en ook die won hij vorig jaar al. Waar de prijs voor actie van het jaar door fans bepaald wordt, is het de geaccrediteerde media die stemt op de persoonlijkheid van het jaar. Verstappen kende een zeer goed seizoen, met de nodige podiumplaatsen, Nederlands eerste grand prix-zege en een vijfde plek in het WK. 

"Het is een hele mooie erkenning dat ik weer twee prijzen heb gewonnen", reageert Verstappen. "Ik ben zelf heel blij met mijn tweede seizoen in de Formule 1, ik heb ervan genoten. Ik had natuurlijk nooit verwacht dat het zo goed zou gaan lopen. Mijn eerste overwinning en de regenrace in Brazilië waren toch wel mijn hoogtepunten van het seizoen."