ADO-eigenaar is boos: "Geld tekort door verkeerd beleid"

De soap rond ADO Den Haag en eigenaar United Vansen, het bedrijf van de Chinees Wang Hui, krijgt weer een nieuw hoofdstuk. Waar de afgelopen dagen vanuit de Hofstad werd geroepen dat de Chinese eigenaar, met het volgens hen afgesproken geld, over de brug moest komen slaat het bedrijf nu terug. De schuld zou bij de club zelf liggen, niet bij de eigenaar.

Vansen stelt dat het een financieel gezonden organisatie overnam in 2014. "In de twee jaar die sindsdien zijn verstreken is de financiële situatie van ADO Den Haag helaas ernstig verslechterd. Het in 2014-2015 gemaakte verlies is door ons helemaal aangevuld. In tegenstelling tot wat ons werd voorgehouden is de financiële situatie in 2015-2016 verslechterd in plaats van verbeterd. En voor dit seizoen zijn er opnieuw aanzienlijke verliezen voorzien. Deze verliezen zijn niet veroorzaakt door United Vansen, maar door verkeerd beleid van het management."

"Van ons - als grootaandeelhouder - wordt nu verwacht dat we alle verliezen opnieuw afdekken, terwijl voor ons een betere controle op de leiding van ADO voortdurend onmogelijk wordt gemaakt. Dit is wat ons betreft onacceptabel." Zo laat de eigenaar duidelijk weten niet steeds voor de verliezen op te willen draaien, zo lezen we op AD Sportwereld.

United Vansen is wel bereid de club financieel te blijven ondersteunen. "Maar dan wel in een situatie waarin wij, zowel op directieniveau als ook bij de raad van commissarissen, stevig vertegenwoordigd zijn", zo liet men vanuit China weten. "We zullen natuurlijk nooit toestaan dat een prachtige club als ADO Den Haag failliet gaat."

ADO-eigenaar is boos: "Geld tekort door verkeerd beleid" (Pro Shots / Erwin Spek)
ADO-eigenaar is boos: "Geld tekort door verkeerd beleid" (Pro Shots / Erwin Spek)