PSV neemt afscheid van Langeler

Art Langeler vertrekt na dit seizoen als hoofd opleidingen van PSV. De Eindhovenaren bieden hem de kans om zijn dromen elders na te jagen.

PSV neemt na drie jaar afscheid van Langeler, die als hoofd opleidingen een groot stempel drukte op de ontwikkeling van talenten. De oud-trainer van onder meer PEC Zwolle wil echter weer een team onder zich hebben en mikt op een fulltime baan als coach in het betaald voetbal.

Langeler ging eerder dit jaar kortstondig als interim-coach van Jong Oranje aan de slag. Dat smaakte naar meer. "Het is een boeiende periode geweest. Ik werk nog steeds met hartstikke veel plezier bij PSV, maar ik merk aan mezelf dat ik er weer aan toe ben om een club te gaan trainen."

"Een eerlijk en helder verhaal, wij hebben er begrip voor", zegt technisch manager Marcel Brands op de clubsite van PSV. Hij hoopt in januari een opvolger te presenteren. "We hebben op vele onderdelen stappen vooruit gezet, dat is een feit. Het opleiden van toptalenten is een voortdurend proces, waar we bij PSV veel tijd en geld in investeren."