Facebook sluit Prisma-app af

Facebook heeft de app Prisma afgesloten. De Russische app, die live videobeelden voorziet van een filter dat ze eruit doet laten zien als beroemde kunstwerken, zou ten onrechte gebruikmaken van de Facebook Live API. Live-beelden streamen vanaf de camera van een smartphone kan immers direct via Facebook, stelt Facebook volgens TechCrunch.

Prisma is sinds enkele maanden populair met de app die in eerste instantie alleen foto's van een filter kon voorzien. Later kwam daar ook video bij en begin deze maand ook de mogelijkheid om video via Facebook Live op te leuken met een filter. Dezelfde dag kondigde Facebook zelf zo'n optie aan voor Live en het lijkt nu de concurrentie uit te willen schakelen.

De uitleg van Facebook komt namelijk niet overeen met de beschrijving op de eigen website. Die zegt dat het Live API het mogelijk maakt om vanaf "iedere camera" live beelden te streamen.

Het is niet voor het eerst dat een klein bedrijf door een techreus wordt geblokkeerd. Apple gebruikte de tactiek al meerdere keren. Twitter deed hetzelfde toen het Meerkat beconcurreerde met zijn eigen dienst Periscope.

Facebook sluit Prisma-app af
Facebook sluit Prisma-app af (Foto: BuzzT)