Fan gaat uit haar plaat na krankzinnig slot Swansea

Voor Premier League-club Swansea City is het geen al te best seizoen. Het begon nog goed - duel nummer één werd gewonnen - maar inmiddels is al het al sinds augustus één groot drama. De eerste twaalf wedstrijden leverden zes puntjes op en dus was het afgelopen weekeinde tegen Crystal Palace spannend toen er eindelijk winst in zicht kwam.

Na een ruststand van 1-1 ging het in de tweede helft behoorlijk los in Swansea. Leroy Fer zorgde in krap anderhalve minuut tijd voor twee treffers en een 3-1 stand voor de thuisploeg, maar tussen de 75e en 84e minuut werd alles weer teniet gedaan: drie goals, waaronder een treffer van Christian Benteke, brachten Crystal Palace op 3-4.

Met het ingaan van de blessuretijd zag men de bui al weer hangen, maar Fernando Llorente dacht daar anders over. Hij maakte in de 91e minuut gelijk en liet het stadion bijna ontploffen door in de 93e minuut 5-4 te maken. Aangezien alles voor Swansea tegen leek te zitten waren het nogal spannende minuten tot het laatste fluitsignaal.

De club kwam maandag met beelden vanaf de tribune, waarop één - niet onaantrekkelijke - fan al snel een beroemdheid werd op de lokale social media. De dame ging helemaal uit haar plaat, schreeuwde naar alles wat los en vast zat dat ze de bal weg moesten trappen en ging na het laatste fluitsignaal door het dolle heen. Swansea zette het online op Twitter, waarna al snel de reactie "Maak jezelf bekend, jij bent een legende!" volgde.

Sioned Dafydd bleek de naam van de dame te zijn, want na korte tijd verscheen haar bericht: "Bedankt." Ze verontschuldigde zich overigens tegenover de mensen die rondom haar zaten op het betreffende moment, maar uiteraard zal niemand het haar kwalijk nemen.