Oppermachtige Van Gerwen boekt 25e toernooizege van 2016

Michael van Gerwen is opnieuw de winnaar geworden van de Players Championship Finals. Hij won het laatste toernooi voor het WK de finale door met 11-3 van Dave Chisnall te winnen. 

Van Gerwen kwam direct op 2-0, waarna Chisnall met een 121-finish zijn leg hield. Waar in de halve finale het vinden van een dubbel voor Van Gerwen nog een probleem was, is dat het in de finale minder. Mighty Mike stoomde door naar 8-2. 

De finale was snel afgelopen. Het werd uiteindelijk 11-3. 108,1 gemiddeld en 50% op de dubbels is weer een zeer goede score. Voor Van Gerwen is het zijn 25e toernooizege dit jaar en hij verbetert daarmee het record van Phil Taylor qua toernooizeges in één jaar. Het was het laatste toernooi voor het WK, dat in december in Londen wordt gespeeld. Van Gerwen werd in 2014 wereldkampioen en wil volgende maand maar al te graag zijn tweede wereldtitel pakken.

De prestaties van Van Gerwen zijn zo indrukwekkend, dat hij zondag nog een record op zijn naam kon zetten. In de afgelopen twee jaar speelde hij ruim 1,5 miljoen pond aan prijzengeld voor de Order of Merit bij elkaar. Nooit lukte het een speler om tot zo'n immens bedrag te komen.