Vettel: "Hamilton speelde vuile spelletjes"

Sebastian Vettel eindigde de Grand Prix van Abu Dhabi zondag als derde. Door een laatste stint op supersofts was de Duitser in de slotfase van de race razendsnel en daar maakte hij uitstekend gebruik van.

Vijf ronden voor het einde ging hij voorbij aan Max Verstappen, waarna hij op weg leek naar Mercedes-coureurs Nico Rosberg en Lewis Hamilton. Die reden niet ver weg, maar toch lukte het niet om hen in te halen. "Aan het eind was het een lastige situatie, waarbij Lewis wat vuile spelletjes speelde", sprak Vettel na afloop. "Zodra ik Max voorbij was ging de aandacht op het winnen van de race. Daarbij had ik natuurlijk wel in gedachten dat zij om de titel aan het strijden waren, waarbij Lewis bewust langzamer ging rijden om Nico wat de groep in te duwen. Ik kwam er gewoon niet voorbij, maar ik deed wat ik kon. Na zo'n inhaalrace op die banden gaat de auto gewoon wat glijden en wordt het lastig."

Het inhalen van de Red Bulls ging volgens Vettel een stuk minder moeilijk. "Daniel (Ricciardo) inhalen ging eigenlijk vrij makkelijk. Op het moment dat ik achter Max zat ging mijn auto al een stuk minder lekker op de banden, maar hij had geen DRS en daar maakte ik gebruik van. Nico had later wel DRS, wat het alleen maar moeilijker maakte om hem in te halen", verklaarde Vettel. "Ik wilde Nico aanvallen, maar Lewis zat er zo dicht bij dat ik hem misschien had kunnen raken. Een lastige situatie, want ik zag Max toch ook weer dichtbij komen aan het eind."