Rydzek deelt klap uit aan concurrentie op noordse combinatie

Johannes Rydzek heeft ook de tweede World Cup-wedstrijd in de noordse combinatie gewonnen. De Duitser was net als zaterdag de sterkste in het Finse Kuusamo.

Het schansspringen werd gewonnen door het Noorse wonderkind Jarl Magnus Riiber, die zaterdag wegens ziekte ontbrak. Hij mocht bij het langlaufen dus als eerste vertrekken, acht seconden voor de sterk springende Akito Watabe. Alleen de Oostenrijkers Wilhelm Denifl (+0:18) en Mario Seidl (+0:46) bleven binnen de minuut, maar met 1:04 minuten achterstand bij de start was ook Rydzek nog relatief dicht in de buurt.

Al na een kwart van de 10 kilometer langlaufen zaten Riiber, Watabe en Denifl bij elkaar, terwijl Rydzek daarachter Seidl in rap tempo bijhaalde. Samen gingen ze op weg naar de kopgroep en na zo'n zes kilometer vonden ze de aansluiting. Riiber, duidelijk de mindere langlaufer, moest snel lossen uit de groep en in de slotkilometer viel Rydzek aan. Zijn ziedende versnelling kon door niemand gevolgd worden en de Duitser won met bijna vijftien seconden voorsprong. In een prachtige sprint schoof Denifl zijn ski's als tweede over de finish, voor Watabe en Seidl. Riiber werd door de grote meute opgepikt en eindigde als tiende.

Rydzek kroont zich tot koning van Kuusamo (Bron: YouTube)