Hamilton op 'juiste plek' voor titelstrijd

Lewis Hamilton zegt de laatste en beslissende race van het Formule 1-seizoen in topvorm in te gaan. Volgens de Brit is hij weer terug op de 'juiste plek', mentaal gezien, om vol voor de titel te strijden. Hij zal daarbij wel wat geluk moeten hebben, want ook als hij wint moet hij alsnog hopen dat Rosberg niet op het podium eindigt.

"Nico probeert deze beslissende race in te gaan zoals elke andere race, wat wel wat zegt over zijn denkproces", aldus Hamilton over zijn teamgenoot. "Zelf heb ik niet al teveel aan het kampioenschap gedacht. Ik weet natuurlijk wat ik moet doen, maar ik heb me vooral gericht op het zo goed mogelijk zijn als ik in de auto zit." 

Hamilton zit in elk geval weer lekker in zijn vel, zegt hij. "Ik voel me erg goed in de auto. Het is alsof ik weer terug ben op de goede plek na al dat gedoe met de motoren. Wat het kampioenschap betreft: je moet gewoon alles geven wat je hebt, zoals voor elke race. Niks meer en niks minder."

De Brit was er al min of meer van overtuigd dat hij vanaf poleposition zou starten. "Ik bekijk het per dag en was honderd procent gericht op het halen van pole. Tot die tijd dacht ik geen milliseconde aan de race. Ik deed zelfs al mijn proefstarts vanaf poleposition, dus ik heb er ook geen moment aan gedacht dat ik tweede zou starten. Nu gaat al die focus volledig op de race."