Verstappen: "Maakt me weinig uit wie kampioen wordt"

Max Verstappen gaat zondag in de Grand Prix van Abu Dhabi ongetwijfeld voor de zege, maar wie wereldkampioen wordt kan hem weinig schelen. Dat liet hij zaterdagavond weten tegenover de pers in Abu Dhabi.

"Als we een echte racer als kampioen willen hebben zou Hamilton moeten winnen, maar het maakt me ook weinig uit als het Rosberg wordt", sprak de Nederlander. Hamilton noemde hij dus een 'echte racer', wat opgevolgd werd door de vraag wat Rosberg dan is. "Een racer", klonk het duidelijk. "Hij zou ook wel een terechte kampioen zijn, hij heeft wel goede resultaten laten zien. Misschien is hij wat voorzichtig geworden aan het eind van het seizoen, maar hij heeft het op zich wel goed gedaan ook."

Verstappen verwacht niet dat Hamilton spelletjes gaat spelen. Zo zou de Brit zijn rivaal op kunnen houden om de Ferrari's en Red Bulls een kans te geven Rosberg in te halen. "Ik verwacht niet dat hij daar voor zal gaan. Hij zal eerder willen laten zien dat hij de beste is en twintig of dertig seconden weg willen rijden, ook al wordt hij dan geen wereldkampioen."