Red Bull gaat voor extra strategische dimensie in race

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner was niet ontevreden na afloop van de kwalificatie voor de Grand Prix van Abu Dhabi. Max Verstappen viel met een zesde plek wat tegen, Daniel Ricciardo deed het met plek drie uitstekend.

De Australiër staat bij de start achter Nico Rosberg en Lewis Hamilton, die strijden om de wereldtitel. "Bij de start zit hij op de eerste rang", grapte Horner. "Het laatste rondje van Daniel was geweldig, hij vond precies de paar honderdsten die hij nodig had om voor Räikkönen uit te komen."

Verstappen had in zijn laatste poging een probleem, waardoor een verbetering van zijn tijd er niet meer in zat. "Bij het aanremmen van bocht elf had Max een probleem met zijn aandrijfas, dat was jammer. Hij was in dat rondje tijd aan het goedmaken, maar die tijd verloor hij daardoor weer. Derde en zesde is uiteindelijk niet slecht."

Red Bull stuurde beide coureurs zaterdag in Q2 met de supersofts de baan op, waardoor ze de race op die banden starten - hardere banden dan de ultrasofts waar de rest op vertrekt. "De supersofts zijn wat steviger en hopelijk geeft dat een extra strategische dimensie aan de race. Als we een goede start hebben zitten we in een prima positie met deze banden", verklaarde Horner.