Mercedes laat Hamilton en Rosberg vrij racen

Zondag strijden Nico Rosberg en Lewis Hamilton tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi om de wereldtitel in de Formule 1. De teamgenoten bij Mercedes vertrekken beiden vanaf de eerste startij, met Hamilton op poleposition. Rosberg heeft aan een podiumplek genoeg aan de wereldtitel. Voor een meer gedetailleerde versie van 'wie moet wat doen?' kun je hier kijken.

Teambaas Toto Wolff heeft er vertrouwen in dat zijn coureurs er een mooie race van maken. "Het scenario is natuurlijk perfect met beide coureurs op de eerste startrij. Het feit dat Red Bull een andere bandenstrategie heeft kan de wedstrijd extra interessant maken, zij zullen ons toch onder druk willen zetten. We moeten afwachten hoe dat uit gaat pakken."

Wolff stuurt zijn coureurs in alle vrijheid de baan op. "We gaan op dezelfde manier racen als we het hele jaar al gedaan hebben. Lewis en Nico zijn zoals altijd vrij om te racen en wat dat betreft veranderen we niks ten opzichte van de vorige drie jaar. Het gaat een spannende finale worden van een fantastisch seizoen", besluit Wolff.