Elfde zege op rij voor Golden State Warriors

In de NBA traden afgelopen nacht de Golden State Warriors aan tegen de Minnesota Timberwolves. Zonder de geblesseerde Draymond Green en Ian Clark, die in de vorige wedstrijd in een nare botsing kwamen met elkaar, kregen de Warriors lange tijd goed partij van hun tegenstander. In de tweede helft maakte de grote drie Curry, Thompson en Durant zoals zo vaak het verschil. De drie waren goed voor 89 punten en hun ploeg won met 115-102.

Vorig seizoen baarden de Warriors opzien door het record voor het beste seizoen in de NBA geschiedenis te verbeteren. De ploeg kwam tot liefst 73 overwinningen, tegen negen verliespartijen. De ploeg slaagde er daarnaast ook nog in om deze zomer Kevin Durant aan te trekken, waardoor de ploeg drie absolute topspelers heeft. Toch kenden de Warriors een stroeve start van het seizoen, de openingswedstrijd werd verloren van San Antonio en niet lang daarna waren de Lakers te sterk. De remmen lijken nu definitief los en de rest van de league is gewaarschuwd.

De oude ploeg van Durant, de OKC Thunder, kwam voor de tweede avond op rij in actie. De Thunder zagen deze zomer naast Durant ook de Spaanse Congolees Serge Ibaka vertrekken, waardoor de enige overgebleven superster Russell Westbrook is. Vrij om zijn eigen gang te gaan, is Westbrook bezig aan een spectaculair seizoen. Westbrook kwam weer tot een triple double (17 punten, 13 rebounds, 15 assists) en met hulp van Victor Oladipo, de Nieuw-Zeelander Steven Adams en Anthony Morrow werd Detroit eenvoudig verslagen, 106-88.

In Miami verloor de Heat van de bezoekende Memphis Grizzlies. Miami zag deze zomer Dwyane Wade na 13 seizoenen vertrekken naar de Chicago Bulls, aan de carrière van Chris Bosh lijkt een einde te zijn gekomen nadat voor de tweede keer bloedproppen zijn geconstateerd en een seizoen eerder keerde LeBron James terug naar de Cleveland Cavaliers. Van de ploeg die vier jaar op rij de NBA finale haalde en twee keer kampioen werd is dus weinig meer over.

Miami verloor voor de elfde keer dit jaar, 110-107. Bij Memphis waren Marc Gasol (28 punten) en Mike Conley (21 punten, 7 assists) de best producerende spelers. Van Conley mag dit worden verwacht, hij tekende vorig jaar bij zijn ploeg voor een contractverlenging en gaat de komende vijf jaar het recordbedrag van 153 miljoen dollar verdienen.

Play of the day

Ondanks de nederlaag zal Minnesota-speler Andrew Wiggins goed slapen. Golden State Warrior JaVale McGee wordt 'op een poster gezet':

(Bron: YouTube)

Overige uitslagen

Washington Wizards – San Antonio Spurs 100-112
Charlotte Hornets – New York Knicks 107-102