Van Gerwen straft Payne af, Meulenkamp kansloos

Darter Michael van Gerwen heeft zich overtuigend geplaatst voor de kwartfinales van de Players Championship Finals. De Nederlander gaf de talentvolle Engelsman Josh Payne in Minehead een fors pak slaag.

Van Gerwen begon matig aan het duel, waar Payne juist prima uit de startblokken kwam. Hij pakte zo een 0-2 voorsprong, maar al snel werd duidelijk dat hij toch echt nog enkele maten te klein is voor de Nederlander. Die begon ze steeds beter te raken, ging met 3-2 de pauze in en won alle vijf legs in de volgende sessie. Na de tweede pauze was het snel gedaan: 10-2, met een gemiddelde score van meer dan 105 punten.

Voor Ron Meulenkamp zit het toernooi erop. De Nederlander won in de tweede ronde verrassend van regerend wereldkampioen Gary Anderson, maar tegen Peter Wright was de koek op. In de eerste vijf legs kwam hij nog redelijk mee met de Schot, die vervolgens met uitstekend spel uitliep naar een 10-3 zege.

De Belg Kim Huybrechts plaatste zich via Brendan Dolan voor de kwartfinales. De Ier was simpelweg niet goed genoeg en moest met 10-4 het hoofd buigen voor Huybrechts. Robbie Green maakte met 10-7 een einde aan het toernooi van Terry Jenkins. 

Zondag worden vanaf 14.00 uur de kwartfinales gespeeld. Raymond van Barneveld speelt daarin tegen Van Gerwen, Christian Kist neemt het op tegen Darren Webster, Green speelt tegen Dave Chisnall en Huybrechts bindt de strijd aan met Wright.