Cocu blij: "Een penalty benut en de spits scoort twee keer

PSV-trainer Phillip Cocu had weer eens reden om te glimlachen na de eenvoudige 3-1 overwinning op ADO Den Haag. Men maakte in eigen huis korte metten met een trauma.

Gastón Pereiro scoorde een strafschop, een spelelement waarin PSV de afgelopen maanden nadrukkelijk faalde. Ook wist Luuk de Jong na een periode van 905 minuten weer eens het net te vinden. Een opsteker voor de kampioen van Nederland. "Ik ben blij. We hebben gewonnen, een penalty benut en de spits scoort twee keer. Een mooie avond", laat Cocu weten in gesprek met FOX Sports.

Ook het spel van Manchester City-huurling Oleksandr Zinchenko kon hem bekoren. "Hij wil ook vaak één keer raken en door bewegen. Dat gaat nog wel eens een keer mis, maar het zorgt ook vaak voor het creëren van iets en het versnellen. Dat is denk ik een kwaliteit die we niet bij hem weg willen halen."

De samenwerking voorin tussen Luuk de Jong en zijn broer Siem de Jong, leverde niet direct doelpunten op voor PSV. Toch ziet Cocu dat niet per se als een probleem. "Ik denk dat het prettig is dat ze samen hebben gespeeld, zodat Luuk niet helemaal alleen stond in die zone. Siem komt nog wat power tekort om wat meer diepgang te pakken. Nu was het na een uur wel echt op."