Gasly ijzersterk in hoofdrace GP2, Giovinazzi houdt schade beperkt

Pierre Gasly heeft een flinke klap uitgedeeld aan zijn teamgenoot Antonio Giovinazzi in de strijd om het GP2-kampioenschap. De Fransman was vanaf pole position ijzersterk en kon zonder veel tegenstand de overwinning in de hoofdrace pakken. Giovinazzi leek aanvankelijk de titel te verliezen, maar wist nog op te klimmen naar een vijfde plek, waarmee hij zijn kans op de titel levend houdt.

Bij de start van de race werd Gasly vergezeld door de Rus Sergej Sirotkin, die heel slecht weg kwam maar desondanks zijn tweede plek wist te verdedigen. Hierdoor had Gasly al meteen een kleine voorsprong op de rest van het veld. Sirotkin probeerde aan het begin van de race nog om de aanval te openen, maar moest al snel opgeven. Giovinazzi had ondertussen moeite om bij te blijven en moest meerdere malen zijn zesde plek stevig verdedigen.

Nadat de op de soft gestartte coureurs naar binnen waren gekomen, viel Giovinazzi terug naar een virtueel negende plaats, terwijl Gasly constant de snelste rondetijd liet noteren. Om nog kans te maken op de titel moest de Italiaan nog minimaal drie plekken zien te winnen. Hij slaagde hier in en kon dankzij een straf van Norman Nato zelfs nog opklimmen naar een vijfde plek, terwijl Gasly er niet in slaagde om de snelste rondetijd te noteren.

Gasly leidt het kampioenschap nu met 12 punten voorsprong. In de sprintrace van morgenochtend krijgt de winnaar 15 punten en de nummer twee 12 en krijgt de coureur die de snelste rondetijd heeft genoteerd 2 extra punten. Het is de tweede keer in de historie van de GP2 dat de titelstrijd pas in de laatste race van het seizoen beslist wordt.