FOK! Wat een weer: Na lichte regen komt zonneschijn

Welkom! Zelfs middenin een hogedrukgebied kun je nog verschillende soorten weer hebben. Het enige wat elke provincie met elkaar gemeen had gisteren was dat het overal droog bleef. In het westen en ook in Brabant bleef het de hele dag vrij zonnig en was het echt heerlijk om even een frisse neus te halen. In het hele oosten bleef het de hele dag grijs met nevel en mist die soms verkeersbelemmerend bleek te zijn. In het noorden zat men er een beetje tussenin met soms grijs en soms zon. Zat je eenmaal onder de grijsheid dan bleef het kwik steken bij 3 graden. In de zon in het westen kwam de temperatuur nog uit op ruim 6 graden. In Limburg tenslotte was het weer somberder door middelbare bewolking. 

Vandaag is het allemaal wat eerlijker verdeeld. Gisteravond en vannacht ontstond er eerst nog plaatselijk dichte mist, maar doordat er een zwakke storing naderde trok de mist later weer op. Die storing bracht ook wat lichte regen. Daardoor koelde het ook niet meer zo sterk af.

In eerste instantie is het vandaag dan ook bewolkt. De lichte neerslag trekt dan naar het zuiden toe weg. Opklaringen bereiken dan het noordwesten en deze trekken dan ook geleidelijk zuidoostwaarts. Mist verwacht ik niet meer, dus ook in het oosten gaat het licht weer even aan. De wind draait naar een noordelijke richting toe, maar voert nog niet echt koude lucht aan. Het kwik ligt dan ook tussen de 5 en 10 graden. In de zon is het op veel plaatsen dan ook prima uit te houden. Heerlijk voor een wandelingetje.

De komende nachten worden wel behoorlijk fris met lichte tot matige vorst. Dat wordt weer krabben! Tot en met woensdag blijft het daarbij wel droog met geregeld zon.

Prettige zondag!

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 08:19
Zon onder: 16:37
Zonkracht: 1 / 1
 
Prachtige regenboog bij Paddo. (Foto: Paddo)
Nog een prachtige foto van een regenboog tijdens de buiige dagen van vorige week. Heel mooi gekiekt. (foto: Paddo)
 
Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!
Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
1382 Slag bij Westrozebeke.
1773 Het VOC-schip Vrouwe Elisabeth Dorothea vergaat nabij Callantsoog. Slechts 6 van de 145 man weet deze ramp te overleven.
1945 Belgie wordt lid van de Verenigde Naties.
1968 Nederland voert het minimumloon in.
2014 Het Nederlands vrouwenvoetbalelftal plaatst zich voor het eerst in de geschiedenis voor een wereldkampioenschap.