Dubbel Duits 1-2-3'tje bij seizoensopening rodelaars

De Duitse vrouwen hebben bij de eerste World Cup rodelen van het seizoen gelijk laten zien wie de baas is. Voor eigen publiek in Winterberg veroverden de Duitsers het gehele podium.

Olympisch kampioene Natalie Geisenberger was in de eerste run al de snelste met een baanrecord van 55,401 seconden. Veterane Tatjana Hüfner moest anderhalve tiende toegeven, terwijl Dajana Eitberger de derde plek in beslag nam. De Oostenrijkse Birgit Platzer was met de vierde plaats eveneens sterk bezig.

In de tweede run kon Platzer haar vierde positie vasthouden, waardoor ze het beste resultaat uit haar carrière neer wist te zetten. Aan de top veranderde nagenoeg niks meer. Eitberger was snel genoeg om derde te worden, maar kon Hüfner niet bedreigen. Geisenberger was op haar beurt oppermachtig en won voor de 34e keer in haar loopbaan een World Cup-wedstrijd.

Ook in de dubbels werd een Duits feestje gevierd, iets wat toch een stuk zeldzamer is dan een geheel Duits vrouwenpodium. Toni Eggert en Sascha Benecken waren duidelijk de sterksten en eindigden bijna vier tienden voor de nummers twee. Dat was enigszins verrassend het jonge duo Robin Geueke en David Gamm, die wereldkampioenen Tobias Wendl en Tobias Arlt versloegen. De laatste keer dat drie Duitse duo's op het podium eindigden was in januari 2010. 

Zondag komen de mannen in actie, wat vanaf 09.45 uur live te zien zal zijn op Eurosport.