Stewart: "Red Bull-coureurs kunnen Hamilton aan titel helpen"

Volgens oud-wereldkampioen Formule 1 Jackie Stewart zouden Red Bull-coureurs Max Verstappen en Daniel Ricciardo de Brit Lewis Hamilton zondag aan diens vierde wereldtitel kunnen helpen. 

De drievoudig wereldkampioen geeft Hamilton een prima kans op de titel. "Het kan met behulp van twee coureurs: Ricciardo en Verstappen, die als een raket de top van de sport bereikt heeft. Veel hangt af van wie zaterdag de poleposition pakt. Als Lewis dat doet, kunnen de Red Bull-coureurs een grote bedreiging vormen voor Rosberg. Ook als hij pole pakt kan dat echter nog, want de Red Bulls kunnen de strijd met Mercedes aan", spreekt Stewart.

"De motor van Red Bull is weliswaar nog niet zo sterk als die van Mercedes, het is duidelijk een stuk beter dan aan het begin van het seizoen. Daarnaast hebben ze een ontzettend sterk chassis. Hopelijk krijgen we een mooie race." Stewart is met Hamilton gedeeld recordhouder als Brit met de meeste wereldtitels, maar hij zou het niet erg vinden als hij dat record kwijt raakt. "Ik heb dat record sinds 1973 gehad, dus ik heb er lang genoeg van kunnen genieten. Records zijn er immers om verbroken te worden."