"Dumic nooit zo overklast als tegen Dolberg"

N.E.C.-trainer Peter Hyballa kreeg stof tot nadenken na de oorwassing door Ajax in de vorige competitiewedstrijd. Hij heeft zijn spelersgroep op scherp gesteld.

Ajax was met 5-0 te sterk voor N.E.C. Dolberg scoorde in achttien minuten een hattrick tegen de Nijmegenaren. "Hij loopt tussen drie spelers door richting de goal. Dario Dumic zat in de rust echt kapot. Het was voor het eerst dat hij zo overklast werd door een tegenstander", zegt Hyballa op de clubsite van N.E.C. "Dat soort momenten haal je nog eens aan om de boel op scherp te zetten en om een reactie uit te lokken bij de spelers."

Door de nederlaag nadert N.E.C. de gevarenzone. "Het gaat erom dat we na 34 wedstrijden niet onder de streep staan", vindt Hyballa. "Feyenoord staat nu eerste, maar wie zegt dat zij kampioen worden? Ik heb daarom ook niet zoveel met doelstellingen voor de komende wedstrijden."

De Nijmegenaren hebben onder Hyballa sinds 1 oktober niet meer gewonnen. "Ik voel de druk al sinds de eerste dag dat ik hier aan de slag ging. Dit is N.E.C., zo werkt dat hier. Je weet dat je niet zoveel gaat winnen en dat je er keihard voor moet werken om erin te kunnen blijven. Dan laat ik me niet uit het veld slaan als we een paar keer niet zegevieren en afgezakt zijn op de ranglijst."

"We zijn een alles-of-niets-ploeg die altijd sterk terugkomt van tegenslagen, dus dat zit wel goed. En voor het eerst in mijn carrière heb ik het gevoel dat er een verschil zit tussen thuis- en uitwedstrijden. We spelen hier duidelijk met meer zelfvertrouwen en dat kan voor ons wel eens de doorslag.