San Antonio verteert Thanksgivingkalkoen beter dan Boston

Het was even wennen voor NBA-junkies. In zes maanden tijd moeten de NBA ploegen 82 wedstrijden afwerken, dus veel rust krijgen de heren basketballers niet. Maar ook in dit overvolle schema werd plek ingeruimd om de spelers een vrije dag te gunnen zodat Thanksgiving met de familie gevierd kon worden.

Vrijdag werd de competitie weer hervat met een wedstrijd tussen de Boston Celtics en de San Antonio Spurs. Boston wordt gezien als de ploeg die het op korte termijn LeBron James en de Cleveland Cavaliers moeilijk moet maken. Dat San Antonio een sterk seizoen heeft is ongeveer net zo voorspelbaar als dat de zon opkomt.

Boston opende in eigen huis sterk en had na één kwart een 32-22 leiding. Bij de rust had San Antonio dit gat bijna gedicht, waarna een boeiende tweede helft ontstond. De Spurs kregen in deze fase een belangrijke bijdrage uit onverwachte hoek: oud-Celtic David Lee en de uit de Spaanse competitie geplukte Letse rookie Davis Bertans kwamen beiden tot 15 punten. Met een driepunter in de buzzer van Patty Mills namen de Spurs definitief de leiding.

De driepunter van Mills waarmee de Spurs de leiding overnamen (Bron: YouTube)

In het vierde kwart bleef Boston, onder aanvoering van Isaiah Thomas en Jae Crowder, lange tijd in het spoor. Op 98-94 vond Kawhi Leonard het tijd om de wedstrijd over te nemen en met zes punten op rij werd een beslissend gat geslagen. Mills maakte met een driepunter in de slotminuut een definitief einde aan de hoop van de Celtics, 109-103.

Vrijdagnacht komen alle andere 28 NBA-teams in actie. De Spurs reizen door naar Washington waar ze zaterdag de Wizards treffen. De Celtics spelen maandag in en tegen Miami.