Kroatië op voorsprong in Davis Cup-finale

Kroatië is in de finale van de Davis Cup op een 1-0 voorsprong gekomen. Vrijdag begonnen de Kroaten in eigen huis in Zagreb aan de eindstrijd tegen Argentinië. Met de nodige moeite worstelde Marin Cilic zich langs Federico Delbonis. 

Cilic, de mondiale nummer zes, begon overtuigend aan het duel tegen de nummer 41 van de wereld. Met 6-3 en 7-5 won hij de eerste twee sets en hij leek op weg naar een relatief makkelijke zege. 

Met Cilic' service ging het in de derde set plotseling niet best meer en daar kon Delbonis van profiteren. De Argentijn won zeven games op rij en pakte de derde set met 6-3. Nadat hij in de vierde set simpel won (6-1) moest een beslissende vijfde set het duel beslissen. Daarin was Cilic ineens weer uitstekend aan het serveren en met 6-2 maakte hij het duel vakkundig af. 

Ivo Karlovic en Juan Martin del Potro gaan later vrijdag de strijd met elkaar aan. Zaterdag wordt de dubbelpartij gespeeld, waarna op zondag de overige twee enkelpartijen volgen. Argentinië staat voor de vijfde keer in de finale, maar won nog nooit. Kroatië pakte de titel in 2005.