Curlers gaan voor ticket olympisch kwalificatietoernooi

De Nederlandse curlingmannen hebben zich op het EK in Glasgow geplaatst voor de finale van de B-divisie. Dat betekent dat ze al zeker zijn van promotie naar de hoogste Europese divisie. De ervaren skip Jaap van Dorp leidde zijn ploeg in de halve finales langs Israël: 6-4.

In de finale van de B-divisie staat Nederland vrijdag tegenover Slowakije. De winnaar daarvan zal uitkomen tegen de nummer acht - en laatst - van de A-divisie, Oostenrijk. De winnaar van dat duel plaatst zich voor het WK van volgend jaar en, buiten dat dat natuurlijk mooi is, zou dat nog een ander gevolg hebben: alle landen die zich voor een WK plaatsen mogen meedoen aan het olympisch kwalificatietoernooi, waardoor Nederland ineens zou mogen dromen van deelname aan de Olympische Spelen van 2018 in Pyeongchang.

De vrouwen gingen in de halve finale van de B-divisie met 9-8 onderuit tegen Hongarije en voor hen is de WK- en olympische droom dus voorbij. Zij spelen nog wel om het brons in de B-divisie, waarvoor Estland verslagen moet worden.