Dammers: "Zlatan is zo onwijs groot en sterk"

Wessel Dammers verving donderdag tegen Manchester United Eric Botteghin in de Feyenoord-defensie. "Ik heb geen gekke gedaan, alles simpel gehouden." Dammers debuteerde vorig seizoen als huurspeler van SC Cambuur in de Eredivisie, maar wacht nog op zijn eerste minuten in die competitie met Feyenoord. Wel speelde hij twee jaar terug een Europese wedstrijd bij Standard Luik (0-3) en nu was zijn podium dus Old Trafford.

"Ik heb degelijk gespeeld", zegt de 21-jarige Dammers in gesprek met RTL. "Ik wist van tevoren dat ik zou gaan starten, heb natuurlijk lang niet gespeeld. Dus ik dacht: ik ga geen gekke dingen doen, geen onnodige risico's nemen. Ik heb alles simpel gehouden en ben blij dat het zo gegaan is. Natuurlijk had ik vooraf wat gezonde spanning, maar toen we tijdens de warming-up werden ontvangen door de supporters ging dat snel weg."

Dammers kwam in het Theatre of Dreams grote sterren tegen, waaronder natuurlijk Zlatan Ibrahimovic. "Die gozer is zo onwijs groot en zo onwijs sterk, dat het heel moeilijk is om een duel van hem te winnen. Ik dacht van tevoren: ik ga hem gewoon voor me houden en dat is goed gegaan." Over de goal van Zlatan, of eigenlijk op papier de eigen goal van Brad Jones, was Dammers niet zo lyrisch. "Volgens mij gaat 'ie via Brad erin, volgens mij was 't ook meer een voorzet dan een goal."