Zondag met Lubach in race voor Televizierring

Programmamaker Arjen Lubach maakt met zijn programma Zondag met Lubach volgend jaar kans op de Gouden Televizier-Ring. De organisatie maakte woensdag de eerste vijf genomineerden voor de prestigieuze prijs bekend.

Andere kanshebbers zijn de programma's Dance, dance, dance (RTL4), Dokter Tinus (SBS6), Expeditie Robinson (RTL5) en Heel Holland bakt van Omroep Max. De vijf programma's eindigen bovenaan de lijst in de eerste van vier voorrondes waarin het publiek online de kanshebbers kan bepalen. Hier komen uiteindelijk twintig genomineerde programma's uit.

De organisatie geeft daarna nog vijf wildcards uit waarmee het totaal op 25 uit komt. Het publiek pikt vervolgens drie inzendingen uit dit overzicht die in de finale om de ring gaan strijden.

In ZML nemen presentator Arjen Lubach en zijn team op eigenzinnige wijze het nieuws van de afgelopen week door. De serie kreeg veel lovende kritieken en werd eerder dit jaar bekroond met de Zilveren Nipkowschijf. Het aantal kijkers is in het vijfde seizoen, dat onlangs werd uitgezonden, weer toegenomen. Ook online worden de filmpjes van Lubach wekelijks honderdduizenden keren bekeken.

Zondag met Lubach in race voor Televizierring
Zondag met Lubach in race voor Televizierring (Foto: BuzzE)