CL: Uitslag Atlético Madrid - PSV

PSV wacht in de laatste groepswedstrijd van de Champions League nog een helse klus om Europese overwintering te bereiken. De Eindhovenaren verloren vanavond uit tegen het al voor de volgende ronde geplaatste Atlético Madrid met 2-0. Concurrent FK Rostov won van het eveneens al geplaatste Bayern München met 3-2, waardoor de Russen op poleposition staan voor een plek in de Europa League. Alleen een zege in Eindhoven op Rostov kan PSV nog redden.

Tegen Atlético trad PSV aan met Jetro Willems in de basis, maar zonder de gepasseerde Luuk de Jong. De spits staat al vele wedstrijden droog, waardoor coach Philip Cocu de voorkeur gaf aan 5-3-2-systeem met Pereiro en Bergwijn als aanvallers. In de beginfase hielp dit echter niet, want Atlético kreeg meteen al drie goede mogelijkheden met Gameiro en Griezmann die naast schoten en Godin die in de handen van Zoet kopte. Aan de andere kant had Pereiro te veel tijd nodig.

Vlak voor rust wisten Gameiro en Giménez net niet tot scoren te komen, maar na de pauze was het Gameiro die met een schot Zoet wel wist te kloppen. Daarna kon Griezmann de groepswinst veilig stellen.