Neymar ondanks strafeis niet de cel in

Het Openbaar Ministerie van Spanje heeft twee jaar celstraf geëist tegen Neymar, vanwege fraude. De Braziliaan hoeft echter niet daadwerkelijk de gevangenis in.

Neymar is namelijk niet eerder veroordeeld en bovendien gaat het om een straf van 'slechts' twee jaar. Dat betekent dat het volgens de Spaanse wet wordt omgezet in een voorwaardelijke celstraf. Eerder dit jaar zat Lionel Messi in een soortgelijke situatie en hij werd veroordeeld tot 21 maanden celstraf.

Behalve Neymar wil men in Spanje dezelfde soort maatregelen nemen tegen zijn vader (twee jaar) en moeder (een jaar) wegens zakenfraude. De aanvaller moet ook een boete van tien miljoen euro betalen. Sandro Rosell, oud-voorzitter van FC Barcelona, hoorde vijf jaar tegen zich worden geëist.

FC Barcelona nam Neymar in 2013 over van Santos. Daarbij zouden de betrokken partijen hebben gelogen over de transfersom van de speler. De Braziliaanse investeringsmaatschappij die over 40 procent van de rechten van Neymar beschikte, liep daardoor 3,2 miljoen euro mis.