LA Lakers verslaan ook Westbrook's Thunder

De Los Angeles Lakers blijven verbazen in de NBA. De ploeg, die vorig jaar slechts 17 van de 82 wedstrijden won en al drie jaar de play-offs mist, versloeg de Oklahoma City Thunder (111-109). Beide ploegen staan nu op acht zeges en zeven nederlagen.

De Lakers zagen deze zomer Kobe Bryant na 20 jaar afscheid nemen en trokken een nieuwe coach aan, oud-speler Luke Walton. Zonder sterspeler en met een jonge selectie, spelen de Lakers weer aantrekkelijk en winnend basketbal. Tegen de Thunder nam de ploeg al snel een ruime voorsprong. Aan de hand van Russell Westbrook (34 punten, 13 assists) kwam Oklahoma City in het vierde kwart weer terug en nam het in de slotminuut de leiding. Nick Young schoot met een paar seconden op de klok echter de beslissende driepunter voor de Lakers binnen.

Young beslist de wedstrijd van zijn Lakers tegen de Thunder met een prachtige driepunter (Bron: YouTube)

De New York Knicks versloegen in eigen huis de Portland Trail Blazers. Grote man voor de Knicks was letterlijk en figuurlijk de Letse reus Kristaps Porzingis. Bij zijn debuut werd hij nog uitgejouwd door de Knicks fans, maar in zijn tweede jaar is hij de hoop van de franchise en de populairste speler in Madison Square Garden. Tegen Portland was hij goed voor 31 punten en 9 rebounds.

Na een teleurstellende start van het seizoen, weten de New Orleans Pelicans weer wat winnen is. De eerste acht wedstrijden gingen verloren, maar sindsdien won de ploeg vijf van de zeven wedstrijden. In Atlanta nam de ploeg een 34-14 voorsprong tegen de Hawks en de wedstrijd werd nooit meer spannend (112-94). Sterspeler Anthony Davis verliet in de eerste helft het veld met een knieblessure, maar deze bleek mee te vallen en hij hervatte later het spel.

Denver verraste in eigen huis de Chicago Bulls (110-107). De ploeg maakte een vroege achterstand van 14 punten ongedaan . De 19-jarige rookie Jamal Murray kwam van de bank en scoorde 24 punten in slechts 21 minuten. Jimmy Butler kon ondanks 35 punten het tij niet keren voor de Bulls.