"Van Dijk kan Liverpool kampioen maken"

Virgil van Dijk wordt gelinkt aan Liverpool en volgens een oud-speler uit de Premier League is de Oranje-verdediger de 'missing link' in de defensie van manager Jürgen Klopp.

"Ik denk dat Van Dijk wel eens de ontbrekende schakel zou kunnen zijn voor Liverpool met betrekking tot het winnen van de Premier League", vertelt oud-prof Micky Quinn aan talkSPORT. "We hebben hem bij Celtic gezien en nu bij Southampton. Hij is een echte agressieve centrumverdediger."

Quinn (54), die namens Coventry City in de Premier League speelde, vindt dat Van Dijk iedere wedstrijd beter wordt. "Als geld geen probleem is, zou hij een geweldige aankoop voor Liverpool zijn. Ik zie ze zelfs kampioen worden als Van Dijk in januari erbij wordt gehaald."

Virgil van Dijk zal echter niet zomaar worden weggedaan door Southampton, want hij ondertekende vorig jaar mei nog een nieuw contract voor zes jaar. The Saints verkochten in recente jaren Nathaniel Clyne, Adam Lallana, Dejan Lovren en Sadio Mané al aan The Reds. Afgelopen weekend speelden beide teams tegen elkaar in St. Mary's Stadium: 0-0.