Geannuleerde plannen Sleeping Dogs 2 zeer ambitieus

Het is onwaarschijnlijk dat we ooit nog een sequel gaan zien van de voortreffelijke knokgame Sleeping Dogs. De ontwikkelstudio achter het spel, United Front Games, werd vorige maand namelijk officieel opgeheven. Details rondom de sluiting van de studio zijn schaars, maar er zijn nu wel details gelekt van hoe een sequel er uit had moeten zien.

Sleeping Dogs 2 zou zich afspelen in de dichtbevolkte Parelrivierdelta in het zuiden van China. In de hoofdrol stond wederom vechtjas Wei Shen gepland, die als politieagent samenwerkt met zijn corrupte partner Henry Fang. Beide personages zouden speelbaar worden, waarbij het plot zich ontrafelt naarmate je de beide alternatieve routes doorloopt. Verder zou de game co-op bieden en een companion app krijgen waarmee je de spelwereld van Sleeping Dogs 2 zou kunnen beïnvloeden, door bijvoorbeeld helikopterassistentie in te roepen. 

Het meest ambitieuze plan voor de game is wel het gebruiken van de (cloud-)savegames van alle spelers ter wereld om aan de hand daarvan het criminaliteitsniveau per wijk, per speler te bepalen. Hoe dat er precies uit had moeten zien in de praktijk is onduidelijk, maar je kunt er meer over lezen in het officiële preproductiedocument van het voormalig United Front Games (via vice waypoint).

Nog een lichtpuntje ter afsluiting: de originele Sleeping Dogs: Definitive Edition is gratis op te pikken voor Xbox One in de Games With Gold van december.