Cocu mikt op overwintering: "Gelijkspel of meer eruit slepen"

PSV-trainer Phillip Cocu gaat met zijn elftal voor minimaal een punt op bezoek bij Atlético Madrid, om op die manier Europese overwintering te vergemakkelijken.

De Eindhovense landskampioen ontmoet woensdagavond de Madrileense grootmacht. Voor Atlético staat de eerste plek in de groepsfase op het spel, een positie waarmee in de achtste finale de sterkste ploegen kunnen worden ontlopen.

Cocu beseft dat het geen sinecure zal worden in Vincente Calderon, het stadion dat volgend jaar door Atlético zal worden ingeruild voor een hypermodern complex. "Je moet kijken of je juist in een moeilijke situatie dit soort wedstrijden aan kan grijpen om uit een moeilijke fase te komen."

De oefenmeester ziet een andere tegenstander dan vorig seizoen in het kampioenenbal. "Atlético speelt dit jaar aanvallender, al zie ik niet heel veel verschil. Ze hebben een compacte organisatie en goede verdediging."

FK Rostov komt op de laatste speelronde van de Champions League op bezoek in het Philips Stadion. Daar wil de oefenmeester het niet op aan laten komen. "Wij zullen kijken of we er morgen een gelijkspel of meer uit kunnen slepen, want we willen door naar de Europa League", aldus Cocu op de persconferentie van dinsdag.