Boutsen: "Vandoorne is de nieuwe Verstappen"

Volgens voormalig Formule 1-coureur Thierry Boutsen is Stoffel Vandoorne de nieuwe Max Verstappen. De racewinnaar ziet zijn landgenoot als een van de beste coureurs op dit moment en verwacht dat België aan Vandoorne een nieuwe GP-winnaar heeft. Stoffel Vandoorne zal in 2017 uitkomen voor het team van McLaren, naast Fernando Alonso. 

"Stoffel is een toprijder, hij behoort tot een van de besten", stelde Boutsen tijdens het Belgische programma Sportweekend. "De auto van McLaren waarmee hij nu rijdt is nog niet goed genoeg, maar dat zal volgend jaar zeker beter zijn. Misschien kan hij hetzelfde doen als wat Verstappen nu doet."

"We zullen dan over de nieuwe Max Verstappen spreken", vervolgt de Belg. "Als hij een paar keer voor Verstappen kan eindigen zal er niet meer over hem gesproken worden. Zoiets gaat in de Formule 1 heel snel."

Thierry Boutsen, zelf actief in de Formule 1 tussen 1983 en 1993, wist drie overwinningen binnen te halen bij het team van Williams. Sindsdien wacht België op een nieuwe held in de hoogste klasse van de motorsport. Sinds het vertrek van Boutsen hebben onze zuiderburen geen succesvolle F1-coureur meer gekend.

Boutsen ziet in Vandoorne de nieuwe Verstappen (PROSHOTS/Zuma Sports Wire)
Boutsen ziet in Vandoorne de nieuwe Verstappen (PROSHOTS/Zuma Sports Wire)