'Skihooligans' klaar met seizoen na gescheurde kruisband Thalmann

Het World Cup-seizoen in het alpineskiën heeft nog maar twee weekeinden gehad, maar de lijst met slachtoffers begint flink te groeien. Na wereldtoppers Eva-Maria Brem en Fritz Dopfer is ook voor de Oostenrijkse Carmen Thalmann het seizoen al afgelopen.

Slalomspecialiste Thalmann heeft bij een training in het Amerikaanse Copper Mountain haar linkerkruisband afgescheurd en kan dit seizoen niet meer in actie komen. "Ik heb een vergelijkbare blessure al eens aan mijn andere knie gehad, dus ik weet precies wat ik in de komende dagen en weken kan verwachten", aldus de onfortuinlijke Thalmann. "Hoe moeilijk het ook is, ik ga proberen er het beste van te maken om te zorgen dat ik volgend seizoen sterker dan ooit terug kan komen."

De 27-jarige skiester begon het seizoen anderhalve week geleden met een tiende plek op de slalom in Levi. In de afgelopen drie seizoenen is ze een vast onderdeel van het ijzersterke Oostenrijkse team. In World Cup-wedstrijden haalde Thalmann nog nooit het podium, maar ze is al wel enkele jaren een zeer stabiele skiester in de top-15 van de wereld. 

Ook voor de fans van Thalmann is het seizoen uiteraard voorbij. Haar fanclub is wereldberoemd in de skiwereld door hun opvallende aanwezigheid bij wedstrijden in heel Europa. Hoe koud het ook is, ze staan altijd met ontbloot bovenlijf op de tribune - met C A R M E N op hun buiken geschreven - en maken met hun toeters en andere accessoires meer herrie dan welke fans dan ook.