Oud-basketballer Rodman weer in de problemen

Dennis Rodman, NBA legende, Hall of Famer, vijfvoudig NBA kampioen, parttime travestiet, ex van Madonna en Carmen Electra, vriend van Kim Jung Un en allround badboy heeft zich weer eens in de nesten gewerkt. In juli was de 55-jarige Rodman betrokken bij een ongeluk in Orange Country, Californië. Hiervoor zal hij op 20 januari voor de rechter moeten verschijnen.

Uit de aanklacht blijkt het niet om een eenvoudig verkeersongeluk te gaan. Naar verluid belandde Rodman met zijn auto op de verkeerde weghelft, waardoor een tegenligger moest uitwijken en tegen een betonnen muur botste.

The Worm wordt vier zaken ten laste gelegd: op de verkeerde weghelft rijden, wegvluchten na een ongeluk, rijden zonder geldig rijbewijs en liegen tegen de politie. Voor al deze aanklachten staat een maximale straf van twee jaar gevangenis.

Rodmans advocaat wijt de situatie aan onduidelijke bewegwijzering. Ook zou er geen sprake zijn geweest van een ongeluk en zou er mondeling contact zijn geweest tussen Rodman en de tegenligger.

Het is niet de eerste keer dat de vijfvoudig NBA kampioen voor de rechter moet verschijnen. In 2000 was hij al eens opgepakt voor rijden onder invloed en kreeg hij een tijdelijk alcoholverbod opgelegd.