'Greek Freak' sensationeel in NBA

Een vol programma in de NBA vannacht, liefst achttien teams kwamen in actie. De wedstrijd tussen de Los Angeles Clippers en de Toronto Raptors was het topaffiche, al ging dat maar voor één helft op. In het derde kwart name de Clippers een ruime voorsprong op hun tegenstander en daarmee stelden ze hun dertiende zege van het seizoen veilig: 123-115. Blake Griffin en Chris Paul waren beiden goed voor 26 punten. DeMar DeRozan, topscorer in de NBA, kwam namens Toronto tot 25 punten.

De gedoodverfde favoriet voor de titel, Golden State Warriors, maakte korte metten met de Indiana Pacers, die nog steeds Paul George missen met een enkelblessure. De Warriors namen in het eerste kwart een voorsprong van 15 punten en liepen alleen maar verder uit naar een 120-83 zege. De splash brothers Klay Thompson en Stephen Curry kwamen tot 25 en 22 punten.

De beste prestatie van de avond werd geleverd door Milwauke Bucks-speler Giannis Antetokounmpo. De Griekse Nigeriaan speelde drie jaar geleden nog in de Griekse tweede divisie, maar de Bucks zagen zijn potentie en besloten een gokje te wagen op deze speler.
De Greek Freak kwam tot een triple double van 21 punten, 10 rebounds en 10 assists. Ook verdedigend heerste hij tegen de Orlando Magic en hij voegde 5 steals en 3 blocks toe. Het was genoeg voor een 93-89 overwinning.

De 'Greek Freak' speelde een topwedstrijd (Bron: YouTube)

Opmerkelijk succes was er in Philadelphia. De ploeg is al een aantal jaar het lachertje van de NBA, maar ze wonnen nu voor het eerst in twintig maanden twee wedstrijden op rij. Joel Embiid, de uit Kameroen afkomstige rookie, is de grote revelatie voor de 76ers. Embiid miste de afgelopen twee jaar door blessures, maar het wachten wordt dit jaar beloond. Met 22 punten in slechts 23 minuten leidde hij zijn ploeg naar een zege op de Miami Heat (101-94).