Roma-coach: "Onze materiaalman is beter dan Pjanic"

Miralem Pjanic maakte afgelopen zomer een gevoelige overstap van AS Roma naar Juventus. Hoofdcoach Luciano Spalletti maakt zich daar echter niet meer druk om.

Pjanic speelde vijf jaar voor de Romeinen voordat Juventus hem voor circa 31 miljoen euro naar Turijn haalde. De fanatieke fans van AS Roma reageerden woedend, maar Spalletti is kalm. "Mijn hele team is beter dan Pjanic. Iedereen is beter dan hij, zelfs onze materiaalman", sprak de Italiaan in de Bosnische krant Oslobodjenje.

"Ik ben niet boos op hem, maar ik ben coach van AS Roma en daarom vind ik iedere speler van ons beter dan Pjanic." Spalletti beschikt met Edin Dzeko over één van de topscorers van de Serie A. "Als een coach op een computer het prototype van een spits zou kunnen maken, zou Edin het resultaat zijn."

Spalletti noemt de Bosniër een perfecte spits. "Het enige wat hij nog moet verbeteren, is dat hij voor het doel dodelijker moet zijn." Dzeko deelt met tien doelpunten nu de koppositie op de topscorerslijst met Mauro Icardi (Internazionale) en Andrea Belotti (Torino).