Butler leidt Bulls naar zege in NBA

Mede door 40 punten van Jimmy Butler hebben de Chicago Bulls in de NBA gewonnen van de Los Angeles Lakers (118-110).  Het was de negende zege van de Bulls, die verrassend sterk aan het seizoen zijn begonnen. Vorig seizoen werden de play-offs gemist en in de zomer verloor de ploeg drie starters: Pau Gasol, Derrick Rose en Joakim Noah.

De laatste twee wisten met hun nieuwe ploeg, de New York Knicks, te winnen van de Atlanta Hawks (104-94). Het was de derde zege in vier wedstrijden voor New York, en de vierde thuiszege op rij. De weg omhoog lijkt ingeslagen. Grote man bij de Knicks was zoals zo vaak Carmelo Anthony. De forward kwam tot 31 punten.

Russell Westbrook produceerde namens de Oklahoma City Thunder zijn vierde triple double van het seizoen. Een fenomenale wedstrijd leverde hem 31 punten, 15 assists en 11 rebounds op. Bovendien scoorde hij in de slotsecondes van de reguliere speeltijd een driepunter waarmee een verlenging werd afgedwongen. In de extra speeltijd bleken de Indiana Pacers, zonder de geblesseerde Paul George, toch te sterk (115-111). Point guard Jeff Teague was met 30 punten en 11 assists de topspeler bij Indiana.

Overige uitslagen
Denver Nuggets – Utah Jazz 105-91
Sacramento Kings – Toronto Raptors 102-99
Brooklyn Nets – Portland Trail Blazers 109-129

Play of the day
Dit hoogstandje van Damian Lillard (Portland) leverde hem twee punten en een vrije worp op:

De Play of the Day (Bron: YouTube)