Van Persie leidt Fenerbahce langs Galatasaray

Fenerbahçe heeft aartsvijand Galatasaray een gevoelige tik uitgedeeld in de Turkse competitie. Het team van Dick Advocaat won dankzij twee treffers van Robin van Persie.

Beide teams leken zonder doelpunten de eerste helft af te sluiten, totdat Van Persie zich liet zien. De oud-speler van Feyenoord, Arsenal en Manchester United rondde met rechts knap af, na een voorzet van Sener Özbayrakli.

Zowel voor als na de pauze wist Galatasaray amper een vuist te maken. Toch mocht het lang hopen op een puntje, maar na de 2-0 van Van Persie was de wedstrijd na 78 minuten beslist. Dit keer was de Oranje-topscorer aller tijden trefzeker vanuit een strafschop. Bij de bezoekers had Wesley Sneijder overigens een basisplek en hij werd halverwege de tweede helft gewisseld.

Door de overwinning is Fenerbahçe rivaal Galatasaray gepasseerd op de Turkse ranglijst. De ploeg van Dick Advocaat staat nu derde, één punt boven Cim Bom Bom. De achterstand van Fenerbahçe op koploper Besiktas is zes punten.