Da Costa zegeviert in Grand Prix Macau

Antonio Felix da Costa heeft de 63e editie van de Grand Prix van Macau gewonnen. Voor de Portugees was het de tweede zege in de meest prestigieuze Formule 3-race ter wereld. De tegenwoordig in het DTM en de Formule E racende Da Costa won in 2012 ook al op het Guia Circuit. Destijds leek hij door te stoten naar de Formule 1, maar op wat tests na is dat er nog altijd niet van gekomen voor de 25-jarige voormalige Red Bull junior.

Da Costa vertrok van poleposition, maar zag de jonge Brit Callum Ilott aanvallen. De leiding werd echter overgenomen door de Braziliaan Sergio Sette Camara, die in de beruchte Lisboa-bocht voorbij Da Costa ging. Ilott koos in die bocht de verkeerde kant en zag Japans kampioen Kenta Yamashita en tweevoudig regerend Macau-winnaar Felix Rosenqvist langszij komen. Na drie ronden aanvallen slaagde Rosenqvist, tegenwoordig actief in de Indy Lights, erin om Yamashita in te halen, waarna Ilott hetzelfde deed. Sette Camara en Da Costa hadden inmiddels een fors gat geslagen, maar een crash van Nikita Mazepin bracht de safety car op de baan. 

Vier ronden later kon de race hervat worden en dat was de kans voor Da Costa om naar de leiding te gaan. Hij kwam op het lange stuk volgas uit de slipstream van Sette Camara, nam de leiding en sloeg gelijk een gat. De Braziliaan had Rosenqvist in zijn nek hijgen, maar het duurde niet lang voor Nick Cassidy zijn auto tegen de banden parkeerde en de volgende safetycarsituatie veroorzaakte. Met slechts drie ronden te rijden ging de race verder, maar van spanning om de zege was weinig sprake meer. Da Costa nam wederom direct afstand, terwijl Rosenqvist zich na een stevig duel voorbij Sette Camara werkte. De Portugees reed in zijn eerste Formule 3-race in jaren naar de zege, Rosenqvist moest na twee overwinningen genoeg nemen met plek twee en Sette Camara werd netjes derde.