Bayern München koploper af na verlies in Dortmund

Bayern München heeft zaterdagavond verloren van Borussia Dortmund. Na negentig spannende minuten werd het 1-0.

Borussia Dortmund keek voor aanvang van het duel met Bayern München tegen een achterstand van zes punten aan. De ploeg van trainer Thomas Tuchel heeft al een hoop punten laten liggen, waardoor de wedstrijd tegen de landskampioen van groot belang was. Uiteindelijk was duel het tussen de twee Duitse grootmachten er één van een hoog niveau, en ging Borussia Dortmund er met de punten vandoor.

In de eerste helft zat de thuisploeg er onmiddellijk goed op. Bayern had het lastig met het energieke spel van Die Borussen. Dat na elf minuten Pierre-Emerick Aubameyang voor de openingstreffer tekende, was dan ook volledig terecht. Mario Götze dook in het zestienmetergebied van Bayern op, maakte ruimte voor de voorzet waarna Aubameyang voor de 1-0 tekende.

Hierna liet Borussia Dortmund de bal aan Bayern, dat in het restant van de eerste helft niet lekker in zijn spel kwam. Het baltempo kwam op een gegeven moment lager te liggen, waardoor het voor de thuisploeg alsmaar makkelijker werd op de been te blijven. Uiteindelijk waren twee kopballetjes van Hummels het enige wat Bayern in de eerste 45 minuten creëerde.

In het tweede bedrijf verliep de wedstrijd in eerste instantie zoals de eerste helft eindigde. Bayern viel wel aan, maar Borussia bleef ogenschijnlijk gemakkelijk op de been. Dit spelbeeld veranderde toen Franck Ribéry de bal met de hak achter Roman Bürki schoof, maar doordat de Fransman dit vanuit buitenspelpositie deed, werd de treffer afgekeurd. Even hierna was het vervolgens Xabi Alonso die met een mooi geplaatst schot de lat raakte.

Alle Bayern-pogingen van dien, bijzonder genoeg kwam Bayern uiteindelijk niet tot scoren in het Bundesliga-treffen. Sterker nog, Aubameyang was in de 72e minuut nog ontzettend dichtbij de 2-0, maar de spits faalde oog in oog met Manuel Neuer. Na negentig minuten was het Dortmund dat verdient won, waardoor het inloopt op de landskampioen. Red Bull Leipzig is zodoende de nieuwe koploper in Duitsland.

Aubameyang scoort de enige treffer van de wedstrijd, waarmee Bayern geen koploper meer is. (PRO SHOTS/Witters)