Hattrick Ronaldo levert Real ruime zege op in Madrileense derby

Real Madrid heeft zaterdagavond een goede stap gezet richting de titel. De ploeg won met 0-3 van Atlético Madrid, dankzij drie treffers van Cristiano Ronaldo.

Met Antoine Griezmann in de basis begon Atlético Madrid scherp aan het duel met Real Madrid. De Fransman was een vraagteken voor de kraker, maar was op tijd hersteld om met zijn club op zoek te gaan naar de nodige drie punten. Voorafgaand aan het duel wist de ploeg dat het móest winnen om de achterstand van zes punten op Real Madrid te verkleinen.

Dat leek de thuisploeg zich vanaf het eerste fluitsignaal te realiseren. Het elftal van Diego Simeone begon fel aan de wedstrijd en liet Real Madrid niet in zijn spel komen. Er werd vroeg druk gezet, waardoor de bezoekers er niet in slaagden om lang in balbezit te blijven. Toch was het Real Madrid dat de beste mogelijkheden kreeg. Jan Oblak was echter bij de les en voorkwam met prachtige reddingen dat Cristiano Ronaldo en Luka Modric het net wisten te vinden.

Toch moest de doelman na 23 minuten spelen de bal uit zijn doel vissen. Ronaldo ging achter de bal staan, nadat de bezoekers op een mooie positie een vrije trap kregen. De Portugees zag zijn inzet van richting worden veranderd door de muur van Atlético, waardoor Oblak geen antwoord had.

Na de treffer nam Real Madrid de controle over en miste Atléti overtuiging. De thuisploeg snakte naar de rust en mocht blij zijn dat het met een stand van slechts 0-1 richting de kleedkamer vertrok. De pauze deed ploeg goed en in de tweede helft zagen we weer even het Atlético zoals we dat gewend zijn: veel inzet en strijd.

Grote kansen bleven echter uit voor de ploeg van Simeone en opnieuw was het Ronaldo die naar zeventig minuten spelen het net wist te vinden. De aanvaller ging gemakkelijk naar de grond, nadat hij licht werd aangetikt door Stefan Savic. De scheidsrechter twijfelde niet en weest direct naar de stip, waarna Ronaldo zelf vanaf elf meter mocht aanleggen. De sterspeler faalde niet en scoorde zijn tweede van de avond.

Niet veel later wist Ronaldo de wedstrijd definitief te beslissen. Gareth Bale leverde vanaf de linkerkant een goede voorzet richting de tweede paal, waarna de Ronaldo gemakkelijk zijn hattrick compleet maakte. Door de 0-3 overwinning van Real Madrid loopt de ploeg verder uit op Barcelona, dat zaterdagmiddag gelijkspeelde tegen Malaga. Atlético Madrid verliest de koploper uit het oog en heeft door de nederlaag een achterstand van negen punten op zijn stadsgenoot.

Ronaldo goed voor drie doelpunten. (PRO SHOTS/Marca)