Bosz: "Ik heb geen pistool, dus kan Gudelj niet dwingen"

Het gesprek tussen Peter Bosz en Nemanja Gudelj heeft geen oplossing opgeleverd. De middenvelder sluit niet aan bij de A-selectie. Op de persconferentie van vrijdag gaf Bosz tekst en uitleg over het gesprek. "Vanochtend om 9 uur hebben we met hem gezeten. Het was niet een heel lang gesprek, waarin hij aangaf dat hij er nog hetzelfde in staat. En wij ook, dus dan is het geen lang gesprek"

Gudelj kon zich niet meer motiveren om op de bank te zitten, in aanloop naar het duel met AZ. "Dat zei hij niet met die woorden, maar hij vindt het moeilijk om dat op te brengen. En hij vindt het niet eerlijk om dan op de bank te gaan zetten naar zijn medespelers en de club toe." Voorlopig sluit Gudelj aan bij Jong Ajax. "Of hij daar gaat spelen weet ik niet, maar hij gaat daar in ieder geval meetrainen."

Een opmerkelijke situatie, waarin de speler dus duidelijk aangeeft dat hij niet op de bank wil zitten. "Dat vinden wij dus ook en ik heb het ook nog nooit meegemaakt. We hebben er uitgebreid over gesproken. Het is een prima jongen, traint goed. Maar hierin verschillen wij fundamenteel van mening. Hij vindt dat hij in de basis hoort."

Bosz kon Gudelj dus niet overtuigen om toch als wisselspeler te acteren. "Ik heb geen pistool, dus ik kan hem niet dwingen", aldus de Ajax-trainer.

Deze week verscheen in de Telegraaf een verhaal dat Gudelj een basisplaats was belooft en dat Hakim Ziyech niet naar Amsterdam zou komen in de zomer. "Grote onzin. Ik doe spelers geen toezeggingen die ik niet kan waarmaken. Dat heb ik hem ook gevraagd en hij zei ook dat het onzin was."

Het boek lijkt gesloten tussen beide partijen. "Als hij er zo over blijft denken, dan lijkt het over. Maar tot de winterstop zal hij bij Jong Ajax blijven."