Meisjes uit Bergen op Zoom verdwenen

De Nederlandse en Spaanse politie zijn op zoek naar 2 16-jarige meisjes uit Bergen op Zoom die sinds dinsdag vermist zijn. Femke Lucas en Sam Bruijs vertrokken dinsdag na school naar Eindhoven airport en stapten in een vliegtuig. Hierna zijn ze nog gezien op het vliegveld van Málaga.

"Sinds die avond is het stil. Het is een heel nare situatie. Je wilt je kind terug”, vertelt Angelica van der Heijden, woordvoerster namens de familie van Femke. "Het zijn twee vriendinnen en klasgenoten van elkaar, ze zitten op dezelfde middelbare school. Het zijn rustige meiden, met veel vrienden. Daarom is het voor ons ook een groot vraagteken wat er is gebeurd", vervolgt ze. Er was volgens haar geen enkele reden voor de meiden om naar Spanje te gaan. Ze liepen nooit weg en hebben ook geen link met Málaga. Ook hebben ze hun telefoon thuisgelaten en hebben ze geen bagage bij.

Alhoewel de politie niet uitgaat van iets ernstigs zit de familie uiteraard in angst. "het is heel emotioneel. We hopen dat alle media-aandacht, de posts op Facebook en de flyers die worden verspreid in Spanje snel meer aanwijzingen geven.”

Volgens de Telegraaf had de politie van Málaga gisteren nog geen foto van de meisjes gezien. "Oh, zijn dat ze? Dat is de eerste keer dat ik ze op beeld zie. Wat we wél hebben gehoord is dat ze niet veel geld bij zich hebben, dus dat ze waarschijnlijk niet in een hotel slapen. Maar als ze in de stad zijn, dan gaan we ze vroeger of later wel vinden hoor.”